Dora Veteriner Kliniği:
Veteriner Hekim Ali ATİKER
Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner fakültesinden 2005 yılında mezun olmuştur. 2006-2007 yılları arasında gıda kontrol subayı olarak GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde askeri görevini tamamlamıştır.
2008-2010 yıllarında klinik tecrübeleri edinmiştir. 01.01.2011 tarihinden bu yana bilim ve bilginin ışığında, etik ve ahkali kurallar çerçevesinde veteriner hekimlik yapmaya devam etmektedir.
Veteriner Hekimliği Yeniden Düşünmek
Dora Veteriner Kliniği, 2011 yılında Kocaeli Gebze ve çevre ilçeler ile Organize Sanayi Bölgelerinde tüm evcil hayvanlara hizmet vermek amacıyla Veteriner Hekim Ali ATİKER tarafından kurulmuştur.
Evcil hayvanlar için gelişmiş tıbbi bakım sağlayan veteriner sağlık kuruluşudur. Yaklaşımımız yenilik, ekip geliştirme ve hayvan sağlığı işbirliğine odaklanır. Kliniğimiz evcil hayvanların kedi, köpek, kafes kuşlarının özel muayene ve bakım ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. En son teknolojiye sahip kliniğimizde mümkün olan en eksiksiz ve istisnai bakımı sağlamak için en son veteriner tıbbi teknolojisi ve araçlarından yararlanıyoruz. Geleneksel veteriner hekimliğin ötesine geçen ve geçmeye çalışan özel veterinerlik hizmetleri sunuyoruz. Her zaman KANITA DAYALI HEKİMLİK anlayışı hareket eden, bilim ve bilimsel bilgiler ışığında yol alan, her yeni değişikliği yanından takip eden bir veteriner hekimlik anlayışı ile çalışıyoruz. Evcil hayvanlarınızın sağlıklı yaşam yolunda devam etmeleri için özel bir ekip Dora A Takımı ile çalışıyoruz.
Açılış saatleri
Güzeller Mah. Doğan Cad. No:17/A Gebze / KOCAELİ / TÜRKİYE 41400
- 0900 - 2030
- PAZAR GÜNÜ DE YAKINDA HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ.
Evcil hayvanlarınızdan kedi, köpek ve kafes kuşlarının, her zaman fiziksel klinik muayenesi yapılmaktadır. Bu klinik muayene hekimliğin gereği ve temel taşı olduğunu düşündüğümüz için en başta olmazsa olmamızdır. Gerekli durumlarda karşılıklı anlatım ve şeffaf hekimlik anlayışı ile teşhise yardımcı ek test ve tanısal görüntüleme seçenekleri sunulmaktadır.
Hastanın genel durumu ve hastalığın teşhisi, tanısal yaklaşım ve sağlık durumuna göre tedavi ve tedavi seçenekleri uygulanmaktadır.
Bu klinik muayene hekimliğin gereği ve temel taşı olduğunu düşündüğümüz için en başta fiziksel olarak muayene önceliğimizdir.
Dora Veteriner Kliniği olarak ACİL DURUMLAR (Bununla ilgili Acil Durum bölümüne bakınız.) dışında tamamen RANDEVU SİSTEMİ ile çalışmaktadır. Lütfen gelmeden önce RANDVEVU TALEP EDİNİZ. İlk defa gelecekseniz sizden özel isteğimiz 20 DAKİKA önce gelmeniz sizi ve evcil hayvanınızı tanımak ve BİLGİ FORMU doldurmak için gerekli olacaktır. Anlayışınız için çok teşekkür ederiz...Veteriner Hekim Ali ATİKER.
Google ve Evcil Hayvanınız:
Zor Bir Durum
Ancak internet çağında,
Bu yumrunun ne olabileceği,
Kedinizin neden kilo kaybettiği veya köpeğinizin son 3 gündür neden ishal olduğu konusunda Google'a telefonunuzu bulma teşhis etme ve ilaç alma ve bulmak dürtüsüyle mücadele etmek zordur.
İnternet, bazı durumlarda size rehberlik ederek ve bilinçli kararlar vermenize yardımcı olarak arkadaşınız olabilir.
Ancak size yanlış, eksik veya alakasız teşhisler ve tedaviler sunarak düşmanınız da olabilir. Ayrıca evcil hayvan sahiplerinin evcil hayvan doktoru olmasına neden olur, ancak sorun şudur:
Evcil hayvanlar bize ne hissettiklerini söyleyemezler, bu nedenle sahipleri yalnızca yüzeyde olanı görür.
Bu nedenle, evcil hayvan sahipleri tüm hikayeyi anlayamaz ve yalnızca bir muayene, görüntüleme, laboratuvar çalışması vb. yerini tutmazz...!!!
İşte birkaç uzmanımızın iyi çılgın düşmanımız
Dr. Google hakkında söyleyecekleri:
İnternet tabanlı tıbbi tavsiyelerin yanlış tavsiye edilmesinin ve bazen evcil hayvanınızın sağlığına zararlı olmasının birçok nedeni vardır. Dr. Google, olası tek kötü bilgi kaynağı değildir. Giderek daha fazla forum, hatta Facebook, kötü tavsiye kaynağı olarak kullanılıyor.
İştah azalması, uyuşukluk veya kilo kaybı gibi birçok yaygın klinik belirti, yalnızca bir değil, çeşitli hastalık süreçlerinden kaynaklanır.
Tek bir bulgunun tanı koyması nadirdir. Bu nedenle, köpek veya kedilerimizin teşhisi, çeşitli bilgi parçalarının entegre edilmesiyle yapılır:
1-Klinik Öykü (konsültasyondan önce hastada neler olduğu)
2-Fiziksel Muayene
3-Teşhis testi sonuçları
Tüm bu bilgiler (ve daha fazlası) bir teşhise ulaşmak için bir veteriner tarafından değerlendirilir. Daha karmaşık durumlarda, bu döngü birden çok kez tekrarlanabilir. Tıbbi olmayan bir kişi için, evcil hayvanınız için geçerli olmayan veya ilgili olmayan bilgileri bulmak çok kolaydır. Bu, kendi kendine ilaç tedavisine, tıbbi bakım aramada gecikmeye ve evcil hayvan ebeveyni ile veteriner arasında çevrimiçi bulgularla aynı fikirde olmadığında güvensizliğe neden olabilir. Bazen, evcil hayvanlarının ciddi bir hastalığı olan sahiplerini bile görüyoruz, tüm teşhisleri reddediyorlar ve çevrimiçi gördüklerine dayanarak ötenaziyi seçiyorlar. Online dünyada herkes her şeyi yazabilir. Bu doğru olduğu anlamına gelmez.
Belirli bir hastalığı olan bir evcil hayvanın sonucu, başka bir hastada aynı sonucu garanti etmez. Göreceli olarak “basit” hastalıklardan ölen hastalar varken, diğerleri çok kötü/ağır bir prognoza rağmen hayatta kalabiliyor. Ayrıca, internet, evcil hayvanınız için geçerli olup olmaması bir yana, doğru ve yanlış bilgileri ayırt edemez. Tarayıcınızdaki popüler sonuçlar mutlaka doğru veya en iyi bilgileri içermeyebilir.
Sonuç olarak, çevrimiçi tıbbi bilgi edinmeye çalışmak sağlık hizmetinin yerini tutmaz. Çevrimiçi bilgiler bilinçli kararlar vermenize yardımcı olsa da , veterinerinizle birlikte kullanılmalıdır. Ayrıca, güvenilir bilgi kaynakları bulduğunuzdan emin olun. Bunlar arasında devlet web siteleri, tıp toplulukları, uzmanlık kolejleri, veterinerlik kolejleri, veterinerlik dergileri ve hakemli makaleler bulunmaktadır.
Tavsiye: İnternette okuduğunuz her şeye güvenmeyin.
Tavsiye: Veterineriniz tarafından onaylanmadıkça evde destekleyici girişiminde bulunmayın.
Belirli ilaçlara (barbitüratlara karşı tazılar gibi) duyarlılığı olan belirli ırklar için bir miktar geçerlilik olsa da, çoğu zaman bu iddiaları destekleyecek hiçbir araştırma veya kanıt yoktur.
Tavsiye: Bir yetiştiriciden duyduğunuz türe özel tıbbi veya yaşam tarzı kararları vermeden önce veterinerinize danışın.
Tavsiye: Kusmaya neden olmadan hemen önce veterinerinizi arayın…
Buradaki ders, Dr. Google'ın Dr. Lisanslı Veteriner olmadığıdır.
Şüphe duyduğunuzda, evcil hayvanınızın semptomlarını, seçeneklerinizi ve evcil hayvanınızın durumunun aciliyeti ve ciddiyetini tartışmak için veterinerinizi arayın.